Meneer de miljonair is een beetje moe?!

‘De wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd was’, zo noemde de NOS-verslaggever vanavond de wedstrijd tussen de Cleveland Cavaliers en de Los Angeles Clippers, die gisteravond in Los Angeles plaatsvond.

Op papier een topwedstrijd, ware het niet dat de Cavaliers hun drie beste spelers niet opstelden. LeBron James, Kevin Love en Kyrie Irving deden niet mee. De reden? Steeds meer NBA-teams geven hun beste spelers zo nu en dan rust. Omdat een seizoen met alleen al 82 reguliere wedstrijden simpelweg teveel van een mens vraagt.

Blessures

Topbasketbal is natuurlijk al niet bepaald goed voor je knieën. Maar dat het zware speelschema van de NBA sowieso tot blessures leidt wordt inmiddels ook nauwelijks nog betwist.

De NBA is echter niet blij met de nieuwe trend om spelers vrijaf te geven. Deze valt bij veel fans namelijk niet in goede aarde. Koop je ruim van tevoren een duur kaartje, doen de verwende heren miljonairs niet mee omdat ze een beetje moe zijn…?!

Toen de Cavaliers aankondigden dat de drie sterren rust zouden krijgen, kreeg de club meteen een verontwaardigd telefoontje van de NBA. De San Antonio Spurs, die de trend min of meer zetten, kregen een paar jaar geleden zelfs een boete van 250.000 dollar (!) omdat ze hun sterspelers niet opstelden tijdens een wedstrijd tegen Miami.

Menselijk

Maar tijden veranderen, en steeds meer coaches, spelers en andere betrokkenen pleiten voor een wat meer menselijk speelschema. Of het aantal wedstrijden verminderd wordt, valt te bezien. De NBA zal waarschijnlijk eerder de planning zo aanpassen dat teams minder vaak twee dagen achter elkaar moeten spelen. Want met het huidige speelschema speel je met een beetje pech de ene avond in Los Angeles en vlieg je middenin de nacht naar huis omdat je thuis in Chicago de volgende middag alweer moet opdraven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *