De knotsgekke vader van NBA-rookie Lonzo Ball

Hij wordt naar verwachting een topspeler in de NBA: Lonzo Ball, nu nog speler van de University of California in Los Angeles (UCLA). Na een jaartje basketballen voor zijn universiteit heeft de talentvolle speler (met een toepasselijke achternaam) zich beschikbaar gesteld voor de NBA. Binnenkort wordt duidelijk wie de 1,98 meter lange point guard binnen zal hengelen.

Dichtbij huis

Zelf hoopt hij op de Los Angeles Lakers. Kobe Bryant is met pensioen, dus de Lakers zoeken een nieuwe ster. En hij speelt dan lekker dichtbij huis. Zijn familie kan dan elke wedstrijd komen kijken.

Maar of Ball nu zo blij moet zijn met de constante aanwezigheid van zijn vader LaVar is maar de vraag. Zo’n beetje de hele NBA ergert zich inmiddels groen en geel aan de beste man.

‘White guys’

Ball senior, die zelf nauwelijks noemenswaardige basketbalervaring heeft, haalt vaker de krantenkoppen dan zijn zoon. Tegen de pers zegt hij namelijk gewoon wat hij denkt. Dat is misschien nog tot daaraan toe; probleem is vooral wat er blijkbaar in het gekke hoofd van hem omgaat.

Zo verklaarde hij dat zijn drie zoons (de andere twee basketballen ook) voor schoenenmerken die hen willen sponsoren zeker een miljard dollar waard zijn en dat hij zelf Michael Jordan makkelijk zou verslaan. En enkele dagen geleden sprak LaVar denigrerend over de trage – want blanke! – teamgenoten van zijn (donkere) zoon bij UCLA. Hoe kan je nu een kampioenschap behalen met drie ‘white guys’ in je team!?

Fatsoenlijk

Velen zijn dan ook opgelucht dat zoon Lonzo een professionele agent heeft ingehuurd, en zich dus lijkt te realiseren dat zijn knotsgekke vader LaVar hem onmogelijk nog op een fatsoenlijke manier kan vertegenwoordigen.

En als zoonlief slim is, stuurt hij aan op een contract bij Philadelphia of Brooklyn. Dan zit hij lekker aan de oostkust, 4.000 kilometer verwijderd van zijn rare vader in Californië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *