NBA gunt spelers wat vaker een avondje vrij

De NBA is het zat dat steeds meer teams hun sterspelers af en toe thuislaten om ze wat extra rust te gunnen, een trend die – hoe kan het ook anders – vooral is ingezet door de innovatieve en ‘lak-aan-alles-en-iedereen’-coach Gregg Popovich van de San Antonio Spurs.

Want leg aan een fan in Portland, waar de Cleveland Cavaliers slechts sporadisch op bezoek komen, maar eens uit dat hij 350 dollar betaalt om samen met zijn zoon en dochter LeBron James te zien en vervolgens te horen krijgt dat meneer James van zijn coach heeft vernomen dat hij de wedstrijd aan zich voorbij kan laten gaan.

De NBA is daar niet blij mee en deelde eerder flinke boetes uit aan teams die (ster)spelers rust gaven. Volgens ESPN heeft de NBA echter wat bakzeil gehaald door in het speelschema voor komend seizoen wat meer rustmomenten in te bouwen.

Teams spelen komend seizoen onder meer minder vaak twee avonden achter elkaar en gemiddeld spelen de teams nog maar één keer per seizoen vijf wedstrijden in zeven dagen. De NBA heeft daarmee een flink handreiking gedaan. De vraag is nu of clubs daar een boodschap aan hebben, of dat de trend van vrije dagen gewoon doorzet.