Smits haalt zijn burgers nog in Indy

Het is zeventien jaar geleden dat hij zijn Pacers-shirt voor de laatste keer aandeed, maar Rik Smits blijft een graag geziene figuur in Indianapolis.

De lokale krant Indy Star zette voor de lezers onlangs wat leuke barren op een rij. En de Workingman’s Friend, een 99 jaar oude tent in een buitenwijk die van de buitenkant meer weg heeft van een kleurloos tankstation, blijkt nog steeds een geliefde plek van Smits. Ook al verhuisde hij een tijdje geleden naar Phoenix, in het zuidelijke en warme Arizona. Wellicht dankzij de ‘uitstekende burgers en het bier dat in viskom-achtige glazen geserveerd wordt’, aldus de krant.

Toen ik enkele jaren geleden Indianapolis bezocht, wist een medewerker van de fanshop van de Pacers ook al te melden dat Smits zo nu en dan zijn gezicht nog laat zien bij zijn oude club. Oude liefde roest niet, zullen we maar zeggen.