Mijn drie ‘must-sees’ van het nieuwe NBA-seizoen

Dinsdag (17 oktober) gaat de NBA weer van start. En man oh man, wat valt er straks weer veel te genieten. En nee, het ‘superteam’ van de Warriors (de gedoodverfde kampioenskandidaat) vind ik eigenlijk niet zo boeiend. Hierbij mijn top-3 van teams en spelers die ik dit seizoen wél extra ga volgen.

1. Het supertrio in Oklahoma City
Zet drie sterren bij elkaar en je hebt een superteam? Niet dus. Het wordt dus interessant wat Russell Westbrook, Paul George en Carmelo Anthony gaan doen. Alle drie verliefd op de bal, alle drie schoten ze er de afgelopen jaren flink op los, maar alle drie moeten ze de bal nu toch echt vaak gaan inleveren bij een teamgenoot. Als dat maar goed gaat…!

2. De Sixers en multimiljonair/brekebeen Joel Embiid
Wat voor contract geef je een speler die weliswaar ongekende talenten heeft maar die in drie seizoenen NBA door blessures amper dertig wedstrijden speelde? Juist; een contract van meer dan 150 miljoen dollar…! Ik ben benieuwd of hij dat waar gaat maken. Lukt het niet, dan zakt Philly samen met Embiid geheid wederom door het ijs. Maar reken erop dat elke minuut die ‘Olajuwon-2’ op het veld staat, de moeite van het kijken waard is!

3. De Twin Towers in New Orleans
Ik weet niet wat het is, maar geef mij maar het oude, fysieke inside-outside-spelletje… Nu Tim Duncan de NBA verlaten heeft is er gelukkig weer een lichtpuntje, namelijk het duo Davis-Cousins in New Orleans. Krijgen ze het team aan de praat, met hulp van spelverdeler Rajon Rondo? Zo niet, dan zou Davis weleens zijn biezen kunnen pakken.