Fred VanVleet: intrigerende NBA-speler met een intrigerende achternaam

Bij de Toronto Raptors, koploper in de Eastern Conference nu het All-Star-weekend plaatsvindt, speelt een man met een intrigerende achternaam: Fred VanVleet.

De 23-jarige guard van 1,83 meter viel vorig seizoen als rookie niet echt op. Dit jaar speelt hij zich echter steeds meer in de kijker, met gemiddelden van 8 punten en 3 assists in nog geen 19 minuten per wedstrijd.

Maar interessanter nog is natuurlijk zijn achternaam. Het kan bijna niet anders dan dat een van zijn voorouders ‘Van Vliet’ heette en Nederlander was. Maar ja, zoek maar eens uit hoe dat precies zit! Via de PR-afdeling van de Raptors wordt ik niet veel wijzer, maar vroeg of laat gaat het lukken. En dan meld ik het uiteraard op mijn site en Facebook-pagina.

Wie weet gaat er nog een boeiende familiegeschiedenis schuil achter deze ‘up & coming’ point guard in de NBA. So stay tuned!