SLAM zet LeBron op 2 in top 100 beste NBA’ers

Hij is er weer; de inmiddels beroemde ‘TOP 100’-editie van basketballmagazine SLAM. Wie zijn de beste honderd NBA-spelers ooit? Een panel van basketbalkenners, onder wie enkele journalisten maar bijvoorbeeld ook ex-NBA-speler Shaquille O’Neal, moest de honderd namen op een rij zetten.

Natuurlijk wordt de lijst nog steeds aangevoerd door die beroemde guard van de Chicago Bulls. Wat mij betreft is daarover geen twijfel mogelijk. Maar alleen de rest van de top vijftien, hieronder op en rij gezet, doet de wenkbrauwen toch al wel wat fronsen. LeBron nummer twee, bijvoorbeeld? Hoger dan ene Bill Russell en Kareem Abdul-Jabbar? En Shaq hoger dan Duncan…? See and judge for yourself!

 1. Michael Jordan
 2. LeBron James
 3. Earvin Johnson
 4. Kareem Abdul-Jabbar
 5. Kobe Bryant
 6. Shaquille O’Neal
 7. Bill Russell
 8. Wilt Chamberlain
 9. Tim Duncan
 10. Larry Bird
 11. Oscar Robertson
 12. Hakeem Olajuwon
 13. Kevin Durant
 14. Moses Malone
 15. Julius Erving