Hammink senior (ex-NBA) en junior kruisen degens in Nederlandse competitie

Voor wie het niet weet: de Nederlandse eredivisie basketbal heet de Dutch Basketball League. En komend seizoen staan er een paar boeiende wedstrijden op het programma, waarin ex-NBA-speler Geert Hammink en zijn zoon Shane tegenover elkaar staan.

Hammink senior is de coach van het gloednieuwe team Dutch Windmills uit Dordrecht. Hij speelde tussen 1994 en 1996 in de NBA en gaat nu voor het eerst als coach aan de slag, onder meer naast zijn werk als NBA-commentator bij Ziggo Sport.

Zoon Shane speelde in Amerika voor Valparaiso University, waar hij teamgenoot was van de zoon van Rik Smits, Derrik. Na een tussenstop in Spanje werd onlangs bekend dat hij voor drie seizoenen heeft getekend bij Donar uit Groningen.

Vader en zoon, de ene met NBA-ervaring in zijn rugzak en de ander ongetwijfeld dromend over de NBA, staan komend seizoen dus tegenover elkaar in Groningen en Dordrecht. Komt dat zien!

Shane Hammink (met bal). Foto: Geert Hammink / Court Side