Klein Nederlands tintje aan opgerakeld gokschandaal in de NBA

ESPN publiceerde twee dagen geleden een schitterend, lang en onthutsend verhaal over hoe de voormalige scheidsrechter Tim Donaghy jarenlang op wedstrijden heeft gewed die hij zelf floot. Je moet er even voor gaan zitten maar het verhaal is absoluut de moeite waard.

De oplettende lezer signaleert zelfs een Nederlands tintje aan het verhaal. Wat vergezocht, maar toch. Betrokkenen bij een online wedkantoor op Curaçao – onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden – kwamen er namelijk achter dat bepaalde klanten opvallend veel geld verdienen met het wedden op wedstrijden die door Donaghy gefloten werden. En mede door hun verklaringen tegenover ESPN kwam de bal uiteindelijk, na een eerder onderzoek door onder andere de NBA zelf, toch weer aan het rollen.