Het NBA-avontuur van Magnus Brinkman stopte al na één seizoen – exact 70 jaar geleden.

Op 25 maart 1950 was het over en uit voor de Red Skins uit Sheboygan. Na de uitwedstrijd tegen de Olympians uit Indianapolis (verloren met 84-91) zou de roemruchte club uit Wisconsin nooit meer in de NBA spelen. Slechts één seizoen hielden ze het dus vol, tegen de grote jongens uit onder meer Chicago, Boston en New York. Ze wonnen 22 wedstrijden en verloren er veertig.

Onder het voorzitterschap van Magnus Brinkman, zoon van een immigrant uit Holten, waren de Red Skins een jaar eerder, in 1949, toegetreden tot de kersverse NBA. En bij het ontstaan van die NBA, door de fusie van twee andere competities, speelde Brinkman een belangrijke rol (meer daarover in het boek waar ik aan werk).

Brinkman probeerde nog een nieuwe competitie op te zetten maar zijn Red Skins gingen uiteindelijk definitief ten onder. Over de belangrijke rol van zijn club in de beginperiode van het professionele basketbal in Amerika maakte CNN een aantal jaren geleden nog deze reportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *