Broekhoff zet Nederlandse traditie bij Sixers voort

NBA-speler Ryan Broekhoff, van Nederlandse afkomst, speelt tot het einde van het seizoen voor de Philadelphia 76’ers. De afgelopen twee seizoenen speelde de scherpschutter (29) voor de Dallas Mavericks.

Hij is daarmee de derde speler van Nederlandse komaf in Philadelphia. In het seizoen 1947-1948 speelde Hank Beenders voor de toenmalige Philadelphia Warriors. Ook Francisco Elson stond enkele keren kort onder contract bij de Sixers.

De voormalige general manager van de Sixers, Sam Hinkie, werd in 1977 in Nederland geboren. Zijn Amerikaanse ouders verbleven hier in verband met het werk van zijn vader.

De Sixers nemen vanaf 30 juli deel aan de ingekorte versie van het einde van het seizoen en de play-offs. Deze wedstrijden vinden in verband met de corona-crisis allemaal plaats in een stadion in Disney World in Florida. Daar zitten alle deelnemende teams straks wekenlang in quarantaine.

Broekhoff is geboren in Australië en stamt af van Nederlandse immigranten. Naar verluidt heeft hij zelfs een Nederlands paspoort (bron: usbasket.com):  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *