Haarms lijkt stap naar profs uit te stellen

Afgelopen seizoen zou Matt Haarms’ laatste zijn als college-speler, zo verzekerde hij voorafgaand aan het afgelopen seizoen. Oftewel: de komende maanden wilde hij de stap naar de profs zetten. Het liefst – uiteraard – naar de NBA. En na de recente uitschakeling van Brigham Young University (BYU) in het NCAA-toernooi herhaalde hij dat nog maar eens.

Maar daar komt hij mogelijk toch nog op terug. Wellicht omdat hij volgens vele scouts en andere deskundigen (zie de vele voorspellingen voor de aankomende NBA-draft) nog te licht bevonden wordt voor de NBA? Op Instagram liet hij weten ‘zijn opties nog af te wegen’ voor komend seizoen, met daarbij een foto van zichzelf in het shirt van BYU.

Normaal gesproken zou Haarms er niet nog een jaar aan vast kunnen plakken als college-speler. Als gevolg van de corona-crisis is dat nu echter wel toegestaan.

Bij BYU noteerde Haarms dit seizoen het hoogste puntengemiddelde (11,3) en vrije worpenpercentage (80,3) uit zijn collegeperiode, hoewel hij qua speeltijd niet veel meer minuten maakte dan de afgelopen twee seizoenen. Zijn percentage driepunters was echter slechts 19,4 en daarmee stukken lager dan de afgelopen jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *