Haarms kiest voor de draft

Matt Haarms, het grootste (letterlijk en figuurlijk) Nederlandse talent met NBA-potentieel sinds lange tijd, heeft zich beschikbaar gesteld voor de draft. Dat liet hij onlangs weten via Instagram. Na drie jaar Purdue en een jaar Brigham Young University is het volgens hem tijd om prof te worden. De jaarlijkse draft is dit jaar op 29 juli.

Of zijn vervolgstap de NBA is, is maar zeer de vraag. De kop ‘Haarms verkiest NBA boven college basketball’, die ik ergens tegenkwam, lijkt dan ook wat voorbarig. In de talloze fictieve drafts boards die al opgesteld worden, kom ik zijn naam althans niet tegen.

Maar wie weet speelt hij zich via trainingskampen, een summer league of via een tussenstap in Europa alsnog zodanig in de kijker dat hij de zevende Nederlandse speler ooit in de NBA wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *