Weer een award voor coach Hammink

Nadat hij in 2021 al coach van het jaar (en kampioen) werd in de Nederlandse eredivisie basketbal deed Hammink dat eerste (de award dus) afgelopen zaterdag nog eens dunnetjes over. Dit gebeurde tijdens de eerste BNXT awards, van de gelijknamige gecombineerde Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie.

De komende weken zal blijken of Hammink, die pas enkele jaren actief is als coach, ook wederom de landstitel weet binnen te halen met zijn club ZZ Leiden. Hammink is bezig aan zijn tweede seizoen in Leiden. Eerder was hij kort coach van de Dutch Windmills uit Dordrecht.

In zijn NBA-tijd (1993-1996) speelde Hammink voor twee gerespecteerde Amerikaanse coaches; Brian Hill (Orlando Magic) en Rick Adelman (Golden State Warriors).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *