Moeizame start Skyliners van coach Hammink

Geert Hammink, sinds deze zomer coach van het Duitse Fraport Skyliners, kent qua resultaten geen beste start van het nieuwe seizoen. Afgelopen vrijdag verloor zijn team nipt van Bayreuth. En vanavond (3 oktober) verloor zijn team thuis van Bayern München (74-83).

Hammink was de afgelopen twee seizoenen als coach zeer succesvol met ZZ Leiden. Naar verluidt kreeg hij in de zomer van 2021 al aanbiedingen om in het buitenland te gaan coachen.

Op 3 januari speelt Hammink voor het eerst tegen zijn oude team Alba Berlin. Met die club werd hij als speler eind jaren negentig drie keer kampioen van Duitsland.

Zijn start bij de Skyliners staat in schril contrast met zijn eerste ervaringen als NBA-speler, in november 1993. Als speler van de Orlando Magic kwam hij de eerste twee wedstrijden van dat seizoen weliswaar geen minuut het veld in maar zag hij zijn team wel tweemaal winnen met een marge van in totaal 45 punten. Sterspeler Shaquille O’Neal scoorde die eerste twee wedstrijden 78 punten. De Magic werden dat seizoen in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld door de Indiana Pacers van landgenoot Rik Smits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *