Nieuw beeldmateriaal Hank Beenders

Zo waardevol, hoe ik soms benaderd wordt door mensen die van mijn onderzoek weten en die waardevolle tips of informatie hebben! Zo kreeg ik onlangs out of the blue een mail van een basketballiefhebber die meerdere afbeeldingen van Hank Beenders in bezit blijkt te hebben, in 1946 de eerste Nederlander in de NBA.

Beeldmateriaal van Beenders in actie is zeer schaars, hoewel ik van de kinderen van Beenders wel enkele foto’s ontvangen heb. Onderstaand een deel van een afbeelding die ik onlangs ontving. De foto dateert van december 1940. Student Beenders speelde toen nog voor Long Island University. Jaren later, na afronding van zijn studie en nadat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaanse leger diende, maakte Beenders de stap naar de profs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *