Ex-coach van Swen Nater overleden

Voormalig NBA-coach Paul Silas is afgelopen zondag overleden, zo heeft zijn familie laten weten. Silas, die drie keer kampioen van de NBA werd, begon zijn loopbaan als hoofdcoach in 1980 bij de San Diego Clippers, waar op dat moment Nederlander Swen Nater speelde.

Nater zou dat seizoen (1980-1981) voor het laatst echt vlammen, met gemiddelden van 15,6 punten,12,4 rebounds en 2,4 assists per wedstrijd. Nater, die vandaag de dag nog steeds in Amerika woont, zou daarna nog twee seizoenen bij de Clippers spelen, waarna hij zijn NBA-loopbaan afsloot bij de Los Angeles Lakers.

Silas heeft een lange loopbaan als speler en coach achter de rug. Van 2003 tot 2005 was hij coach van de Cleveland Cavaliers, met sterspeler LeBron James.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *