Beenders nam zijn verhaal niet mee zijn graf in

Van de hand van onder andere Jacob Bergsma verscheen onlangs het superdikke, schitterende boek ‘Game Changers’, over de geschiedenis van de basketbalsport in Nederland. En die gaat verder terug dan sommigen zullen vermoeden. Met veel fotomateriaal en vele, vele verhalen een aanrader voor elke basketballiefhebber.

Bergsma staat ook kort stil bij een paar mensen die in mijn eigen boek centraal staan. Zo komen de Nederlandse NBA-spelers Hank Beenders en Swen Nater aan bod, en wordt kort verwezen naar de Nederlandse roots van voormalig Chicago Bulls-speler Tom Boerwinkle.

Hun levensverhalen komen in mijn boek natuurlijk een stuk uitgebreider aan bod; per slot van rekening gaat mijn boek primair over de NBA. Over de jeugd van Nater lees je in mijn boek bijvoorbeeld veel dingen die nog steeds onderbelicht blijven of zelfs niet bekend zijn. En Hank Beenders nam zijn levensverhaal gelukkig niet mee zijn graf in, zoals Bergsma schrijft. Want zijn familie kon mij jaren geleden nog veel over dat leven vertellen.

Het schitterende boek van Bergsma, Mart Smeets en Frits van Rijn is hier te bestellen.

  1 reactie op “Beenders nam zijn verhaal niet mee zijn graf in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *