Vooruitblik naar mijn boek (publicatie nov. ’24)

Op 28 november 2024, over iets meer dan een jaar dus, is het 150 jaar geleden dat Michiel Ulijn, een van de oprichters van de NBA, in Nederland geboren werd. Op die datum zal ook mijn boek verschijnen, na jaren van onderzoek, interviews en schrijven & schrappen. Tijd dus voor de eerste en laatste tussenstand!

Het boek bevat naar verwachting zestien verhalen waarin steeds een NBA-pionier met Nederlands bloed centraal staat. Over het ene levensverhaal ben ik meer te weten gekomen dan over het andere. Het worden echter allemaal boeiende verhalen, vaak mede dankzij interviews met de hoofdpersonen zelf of hun nazaten.

Twee Nederlanders stonden aan de wieg van de NBA en hebben elkaar halverwege de jaren veertig meerdere keren ontmoet. Wat ik over hun levens te weten ben gekomen, geeft het ontstaan van de NBA straks een interessant Nederlands tintje.

Het boek bevat flink wat historische foto’s, zowel uit de basketbalarchieven als de familiealbums van de betreffende families en personen.

De geschiedenis van de NBA loopt als een rode draad door alle hoofdstukken. Naast de persoonlijke verhalen krijgt de lezer zo ook een beeld van de NBA en hoe deze in enkele tientallen jaren een van de toonaangevende sportcompetities in de wereld werd.

Enkele NBA-grootheden, onder wie speler/coach Phil Jackson en de voormalige topspeler Bill Walton komen in het boek aan het woord, vanwege hun contacten met een aantal van de hoofdpersonen.

Nieuwsgierig geworden en wil je eenmalig een email ontvangen zodra het boek beschikbaar is? Mail mij dan via info@nederlanders-nba.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *