Russell Westbrook evenaart uniek geachte prestatie uit 1962

Westbrook in actie tegen de Cleveland Cavaliers, in 2015. Bron: Flickr / Erik Drost.

Het zou een prestatie zijn die nooit meer geëvenaard zou worden, die NBA-grootheid Oscar Robertson in het seizoen 1961-1962 neerzette. Want natuurlijk zou het nooit meer iemand lukken – zelfs LeBron James niet – om gedurende een heel seizoen gemiddeld minimaal 10 punten, 10 rebounds en 10 assists per wedstrijd te noteren; een zogenaamde ‘triple double’.

Tenminste, daar ging iedereen vanuit.

Totdat begin dit seizoen Russell Westbrook, speler van de Oklahoma City Thunder, aan de start verscheen. Omdat zijn teamgenoot en sterspeler Kevin Durant naar de Warriors verkaste, rust de toekomst van de Thunder nu helemaal op de schouders van de 1,91 meter lange, hyper-energieke Westbrook.

En wat iedereen voor onmogelijk hield, gaat binnenkort toch gebeuren. Met nog vijf reguliere competitiewedstrijden voor de boeg speelt Westbrook de werkelijk bizarre gemiddelden van 31,6 punten, 10,4 assists en 10,7 rebounds bij elkaar. Hij is in het veld zeg maar ‘all over the place’. En ook zonder Durant halen de Thunder gewoon de playoffs, die binnenkort beginnen.

Denderdunks

Het leidt dan ook geen twijfel dat Westbrook die gemiddelde triple double gaat halen, een prestatie van jewelste. Sneltrein Westbrook scoort aan de lopende band, betrekt zijn teamgenoten erbij, verdedigt fanatiek en vermaakt het publiek met denderende dunks.

Oscar Robertson, inmiddels 78 jaar, is een grote fan van de man die zijn prestatie gaat evenaren. Wat hem betreft wordt Westbrook dit seizoen gekroond tot meest waardevolle speler van de NBA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *