Magic-eigenaar Rich DeVos overleden

De Amerikaanse miljardair Richard DeVos, eigenaar van de Orlando Magic en een kleinkind van Nederlandse immigranten, is op 6 september op 92-jarige leeftijd overleden.

DeVos kocht de Magic in 1991 met het geld dat hij verdiende met zijn bedrijf AmWay, dat hij samen met jeugdvriend Jay Van Andel oprichtte. De naam suggereert het al; ook Van Andel had Nederlandse voorouders.

In zijn boek ‘Simply Rich’ vertelt DeVos uitgebreid over zijn Nederlandse grootouders, die na aankomst in Amerika een groentehandel begonnen. Nog een Nederlands tintje: bij de Orlando Magic stond tussen 1993 en 1996 Nederlander Geert Hammink op de loonlijst.

Zowel het leven en de Nederlandse roots van DeVos als de NBA-belevenissen van Hammink komen terug in het boek dat ik momenteel schrijf.