What’s next voor Derrik Smits?

Diegenen die uitkijken naar de volgende Nederlander in de NBA richten hun blik momenteel vermoedelijk op Matt Haarms, die een dezer dagen bekend zal maken bij welke universiteit hij volgend seizoen – zijn laatste als college-speler – zal spelen. Na drie jaar Purdue wil hij blijkbaar elders nog een keer goed vlammen, om zich zo in de kijker te spelen van de scouts van profclubs.

Maar voor Derrik Smits – inderdaad; de zoon van – zit die fase in zijn leven als basketballer er al op. Na drie jaar Valparaiso en een jaar Butler lonkt nu een bestaan als prof. Maar wat lonkt er precies?

Zijn ‘transfer’ naar Butler pakte door enkele pittige blessures totaal verkeerd uit. De kans dat hij door een NBA-team gedraft zal worden lijkt daarmee verkeken. Tegelijkertijd ligt het basketbal zowel in Amerika als elders -zoals in basketbal-topland Spanje – mogelijk lange tijd op zijn gat door de corona-crisis.

Wat wordt de volgende bestemming van Smits? China? De naar verluidt behoorlijk goede NBL-league in Australië? Of zien we hem misschien net als Shane Hammink – een oud-teamgenoot bij Valparaiso – opeens in een shirt van een eredivisieploeg in Nederland? Wie zal het zeggen. Op de vraag ‘what’s next?’ is zijn gedroomde antwoord in elk geval waarschijnlijk niet ‘de NBA’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *