Nederlands bloed in de NBA? Of toch niet? Of misschien alsnog?

Kon hij nu alsnog wel of niet gedraft worden? Daarover las ik tegenstrijdige berichten. Feit is dat Matt Haarms uiteindelijk niet gedraft werd tijdens de NBA draft 2021 van gisteren, nadat hij onlangs al een contract tekende bij de Skyliners uit Frankfurt. Maar wie weet haalt hij de NBA de komende jaren alsnog; dan maar via een omweg.

In de tweede ronde van de draft kozen de Spurs wel een scherpschutter met mogelijk Nederlands bloed. Joe Wieskamp (University of Iowa) zou zomaar Nederlandse voorouders kunnen hebben, getuige bijvoorbeeld bovenstaand reclamebord dat ik onlangs zag hangen bij een voetbalveld in het Twentse Haaksbergen.

De hoop van Nederlandse basketballiefhebbers is daarnaast natuurlijk gevestigd op Emmanuel Nzekwesi, de Nederlander die namens de Phoenix Suns uit zal komen voor de NBA Summer League die vanaf 8 augustus plaatsvindt in Las Vegas. Afgelopen seizoen werd hij met Leiden – onder coach Geert Hammink – kampioen van Nederland.

Geïnteresseerd in de verhalen van hele en halve Nederlanders die ooit rondliepen in de NBA, als coach, speler of clubbestuurder? Meld je dan aan voor mijn boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *