Een halve Groninger bij de Memphis Grizzlies

Dankzij andere oplettende basketballiefhebbers kwam ik er deze week achter dat er al sinds eind vorig jaar nog een actieve NBA-speler met Nederlandse roots rondloopt.

Killian Tillie, speler van de Memphis Grizzlies, heeft namelijk niet alleen een Franse vader maar ook een Nederlandse moeder, de ex-volleybalster Caroline Keulen. De twee ontmoetten elkaar blijkbaar ooit tijdens een feestje na het EK volleybal dat in 1985 in Nederland gehouden werd.

Tillie, een 2.06 meter lange forward-center, speelde tot op heden achttien wedstrijden voor de Grizzlies. In iets meer dan 10 minuten gemiddeld per wedstrijd pakte hij 1,3 rebounds en scoorde hij 3,2 punten. Hij heeft een Frans paspoort en heeft al voor het Franse team gespeeld. Hij zal dus helaas nooit zijn opwachting maken bij de Orange Lions.

Maar toch; omdat zijn moeder geboren werd in de stad Groningen basketbalt er bij de Grizzlies dus gewoon een halve Groninger. Wellicht dat Donar hem ooit nog kan verleiden om zijn loopbaan af te sluiten in het MartiniPlaza…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *