MOEDERS GRIJPEN IN BIJ RUZIE NBA-SPELERS

JaVale McGee is een 2,13 meter lange basketballer die speelt voor de Warriors, een van de beste teams in de NBA. Een beer van een vent die zich ‘cool’ gedraagt. Je zou zeggen: zo’n man kan wel tegen een stootje.

Maar JaVale is soms een beetje onhandig. Dan verliest hij de bal, botst hij tegen een teamgenoot of overschat hij zichzelf en mist hij een eenvoudige dunk.

JaVale was lange tijd een beetje het lachertje van de NBA. En ja, dat dankte hij ook aan zichzelf.

 

Wizards v/s Clippers 03/12/11
JaVale McGee – foto” Flickr/ Keith Allison

Bloopers

Die status dankt hij echter vooral aan Shaquille O’ Neal, een voormalige speler (en superster) die zijn geld nu onder meer verdient als basketbal-analist. En oh ja: hij verzamelt steeds de beste bloopers uit de NBA, zet ze achter elkaar en bereikt er miljoenen kijkers mee.

Al jarenlang is JaVale McGee de meest geziene figurant in de video’s van O’Neal, getiteld ‘Shaqtin’ A Fool’.

 

Maat vol

Lange tijd trok McGee zich daar zo weinig mogelijk van aan. Maar nu er een nieuwe video is verschenen waarin O’Neal JaVale volkomen belachelijk probeert te maken, is de maat voor JaVale vol. Zijn teamgenoten bemoeien zich er nu mee, de twee maken ruzie via Twitter en er gaan zelfs geluiden op dat de NBA de praktijken van O’Neal moet verbieden.

Maar gelukkig hebben de moeders van de twee heren zich er nu mee bemoeid. En bij de familie O’Neal is moeder blijkbaar de baas. Nadat zij haar zoon flink toesprak, heeft deze vandaag beloofd om JaVale nu met rust te laten.