Jordan vs LeBron: griepje tekent het verschil

Salt Lake City, 11 juni 1997. Duizenden fans van de Utah Jazz schreeuwen hun kelen schor, tijdens de vijfde wedstrijd van de NBA Finals. Het is 2-2 in wedstrijden en de Jazz ruiken hun kans. Michael Jordan is namelijk hondsberoerd, heeft vlak voor de wedstrijd nog overgegeven en staat te wankelen op zijn benen.

Maar MJ is niet voor niets de beste, meest gedreven speler ooit. Met 38 punten, waaronder enkele cruciale scores aan het einde van de wedstrijd, leidt hij de Bulls naar een 3-2 voorsprong. De wedstrijd gaat de boeken in als de ‘Flu Game’. Twee dagen later winnen de Bulls in Chicago hun zesde titel.

Cleveland, 21 mei 2017. LeBron James en de Cleveland Cavaliers spelen wedstrijd 3 in de halve finale van de NBA, tegen de Boston Celtics. Superster LeBron James, die naar eigen zeggen Michael Jordan van de troon wil stoten, scoort 11 punten.

Aan het einde van de wedstrijd verdwijnt hij praktisch, maar gelukkig lukt het zijn teamgenoten om de Celtics te verslaan. Volgens teamgenoot Richard Jefferson was LeBron ziek. Stond hij te tollen op zijn benen? Nee. Overgeven dan? Ook niet. Maar hij was blijkbaar niet helemaal kiplekker.

LeBron is een uitzonderlijke basketballer, met een enorme drive. Maar hij is geen Jordan. Bij lange na niet.

 

Bekijk hier de indrukwekkende beelden van die historische prestatie van Jordan, op 11 juni 1997.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *